Vår nya vagn: Bumbleride Indie Twin

Så här ser den ut, vår nya vagn. Jag velade i evigheter, men sedan föll valet på en Bumbleride Indie Twin. Än så länge har jag bara varit ute med den ett par gånger, men tänkte ändå skriva ner några spontana kommentarer om vad jag tyckt hittills.

För det första måste jag säga att den är väldigt lätt och smidig att köra runt med. Sviwel-funktionen på framhjulen gör att den svänger runt som en dröm inne i till exempel ett shoppingcenter, och hjulen är så pass stora att man tar sig fram riktigt bra också utomhus. De vagnar jag från tidigare har erfarenhet att ratta runt med är en Emmaljunga kombivagn, en MacLaren paraplyresevagn och en BabyJogger springvagn (har skrivit mer om dem här.)

Jag funderade länge på om vi alls behöver en syskonvagn, eller om vi skulle klara oss med en singelvagn i kombination med ståbräde, pulka, bärsele eller barn som går själv. Vi har köpt ett ståbräde till Emmaljungan, men inte använt det ännu. Men redan med tanke på de rutter vi hade i tisdags kändes det på sin plats med dubbelvagn. På sina ställen var det så mycket snö att det nog hade varit tungt att skuffa en knatte på ståbräde med små hjul. Och på sina ställen var det så sandat att pulka hade varit en omöjlighet. Och med tider att passa på två ställen hade det varit ohållbart att låta Hannes gå själv, även om vi rörde oss sådana sträckor som jag vet att han skulle orka gå.

Så som våra vardagar ser ut nu kommer vi inte att använda vagnen varje dag. Men då vi använder den behövs den verkligen. Åtminstone så länge Hannes sover dagssömn är det bra med en ordentlig vagnplats med fullt liggläge åt honom, till exempel om vi åker in till Helsingfors en heldag. För att inte tala om längre resor i nya miljöer.

Ett minus med vagnen vi valde är att barnen åker framåtvända. Jag hade gärna haft dem vända mot mig, men det var ett önskemål jag prutade bort. Man kan inte få allt man önskar – särskilt inte när det gäller dubbelvagnar. Det man däremot kan göra är att svänga om suffletten på vagnen, så att babyn kan åka vänd mot en också då man inte har den liggdel som kan köpas separat till vagnen. Vi köpte alltså inte liggdelen, utan lillebror ligger i en mjuklift vi fått låna. Idén om att svänga suffletten fick jag i det här blogginlägget. Frågade en försäljare om saken och hon sade att det går att göra men att det inte är något som tillverkaren rekommenderar eftersom det förändrar tyngdpunkten i vagnen. Vi gjorde det ändå.

På tal om suffletterna så gillar jag att de är stora och sträcker sig långt fram. Har för mig att de skyddar bra mot såväl vind som sol. Dessutom tycker jag att det är en stor fördel att vagnen har två skilda suffletter i stället för en gemensam för båda barnen, såsom i många andra dubbelvagnar.

På Hannes sida hade vi suffletten uppe så att vi lätt skulle kunna prata med varandra. Och jag var positivt överraskad över hur nära en han verkade sitta när man skuffade. Vi hörde varandra bra då vi talade i normal samtalston. Helt annat än i vår springvagn eller resevagn, där det känns som om barnet sitter mycket längre ifrån en.

Bredden på vagnen är 75 cm och den ryms in i standardbreda dörrar. Den ryms alltså bra in i vårt cykelförråd och hissarna i Iso Omena var inte heller något problem. Har ännu inte gått i butiker med den. Då känns den säkert onödigt bred, för jag känner mig klumpig redan med Emmaljungan som är drygt 10 cm smalare (men bara transporterar ett barn). Buss har vi inte heller åkt med nya vagnen ännu, blir spännande att se hur det känns.

Förvaringskorgen är rymlig. Vår fullpackade skötväska får plats, och en hel del grejer till. Ett litet minus är att det är lite trångt att lägga in större saker i förvaringskorgen, jag fick baxa en del med skötväskan.

Första intrycket av vagnen är mycket positivt. Nu återstår att köra runt med den lite mer och i fler situationer för att se hur den känns då.

Vagnen finns till salu i Finland, men vi beställde vår från Tyskland. I Finland har jag inte hittat den billigare än för 799 euro, i Tyskland fick vi den en hundring billigare. Frakten blev 26 euro, så vi sparade totalt kring 75 euro. Men det var inte enbart för priset utan minst lika mycket för färgen som jag beställde den utomlandsifrån. Den turkosa färgen (aquamarine) som jag blev stormförtjust i säljs nämligen inte i Finland. Och jag var beredd att handla vagn auf Deutsch för att få favoritfärgen och spara några tior. Vi beställde vagnen från Hamimex. Jag mejlade dem några frågor gällande leveransen först, och hann ge upp hoppet om hela affären då det tog nästan en vecka innan jag fick svar. Men efter det gick allting väldigt snabbt och smidigt. Deras webbsida finns bara på tyska, men jag kommunicerade med dem på engelska. Vagnen kom på en dryg vecka och hittills har jag åtminstone inget att klaga på gällande kundservicen.

Om någon vill läsa mer om Bumbleride Indie Twin kan jag rekommendera bloggaren som jag redan länkade till ovan, hon har skrivit utförligt om sina erfarenheter av vagnen (på finska) här, här, här och här eller en annan bloggare som beskrivit vagnen här (likaså på finska).

 

Annonser

4 thoughts on “Vår nya vagn: Bumbleride Indie Twin

 1. Hej, jag o mannen köpte också en bumbleride indie twin.
  Jag tänkte fråga om sufletten för liggsidan …
  Vi har inte heller köpt liggdelen utan ska använda en hårdlift i vagnen.
  Så hur gjorde du för att vända sufletten? Bara klicka ur och vända håll?

  Tacksam för svar
  Mvh Cecilia

  • Hej Cecilia, javisst det är bara att klicka ur och vända suffletten. Det var lite trögt att få dit den, men med en gnutta envishet och milt våld gick det bra. (Och det var sen inga problem då den skulle vändas rätt väg igen, suffletten hade alltså inte tagit stryk av vändandet.)
   Hoppas ni trivs med er bumbleride, vi gillar vår.

 2. Hej! Även jag har försökt mig på det här med att vända suffletten då vår dotter på 8 månader nu vuxit ur liggdelen. Har kollat på bilden ovan på vagnen flera gånger och ätnligen fattar jag hur det ska vara. Tusen tack för tips. Nu ska vi lägga in en åkpåse istället. Det är ju snart sommar.

 3. Hej hej! Jag vet att det här är ett gammalt inlägg men hoppas du kan se kommentaren ändå. Vi står i begrepp att välja syskonvagn och den här såg väldigt fin ut. Undrar bara hur den har fungerat att åka buss med. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s