Baguette, s’il vous plaît

Man kan ju inte bara äta croissanter, ibland måste man äta baguette också. Ärligt talat har Hannes inte ätit många tuggor croissant sedan vi kom hit. De första dagarna åt han, sedan dess har han tackat nej. Och inte äter han så mycket baguette eller annat ljust bröd heller.

I går morse fick jag äran att gå med honom till bageriet (vanligtvis är det Hannes och pappa som går till bageriet på morgonen). Han hoppsade och skuttade hela vägen ner, pekade på bilarna och bongade Renault, Renault, Volkswagen, Renault, Nissan, Renault, Renault, va är det mamma? (Peugeot). Och hela vägen upp till hotellet gick han andäktigt och bar sin baguette med båda händerna. (Han höll så hårt i brödet att han inte ens kunde vinka åt ett äldre par uppe på en balkong som skrattade och uttryckte sin förtjusning över den lilla förbipromenerande killen med viktigt uppdrag.)

Javisst, han har potential att bli fransman. Båisoor och karsåån, säger han (bonjour och garçon). Och när han ber om mjölk hemma vid matbordet säger han mycket riktigt lee silvoplee.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s