Miljardärsbukten med mera

Om vi skulle be Hannes sammanfatta vad som hände i torsdags skulle han garanterat göra det i två frågor: Varför föll farbrorn i parken? och Varför gick bussdörren sönder? Vi svarade på många, många andra Varför? den dagen också, men just dem om farbrorn och bussdörren repeterade vi säkert sjutusen gånger.

Men varför? Farbrorn i parken föll omkull för att han var svag. Han visade att han hade ett sår på magen så han hade säkert blivit opererad. Och sen behövde han hjälp att komma upp, så mamma och pappa hjälpte honom. Och vi vet inte varför bussdörren hade gått sönder, men chauffören sade att han skulle köra bussen till verkstaden för att reperara dörren.

Jag är sällan själv så där fåordig och frågvis i mina dagsrapporter, så om ni vill höra min version av torsdagen får ni hålla till godo med en längre rapport i text och bild.

En fotograf från en studio här i Juan-les-Pins gick omkring i lekparken och fotade barn, efter föräldrarnas medgivande förstås. Hon kunde sina tricks, hon lyckades få av solglasögonen av Hannes och dessutom fick hon honom att le (på en del av bilderna i alla fall).

Och jag lyckades också ta några bilder innan han krävde att få på solbrillorna igen.

Tyvärr var lillebror inte med i parken medan fotografen var där, det hade varit smidigt att få syskonbilder också så där helt ex tempore.

Galettes till lunch.

Och så den söndriga bussdörren. Vi skulle göra ett nytt försök med att åka sightseeingbuss till Cap d'Antibes. Första gången var bussturen inställd på grund av någon manifestation eller liknande. Nu funkade inte bussdörren och bussturen ställdes in igen.

Vi åkte till Cap d'Antibes ändå, men med båt i stället. Visiobulle, en glasbottenbåt.

Juan-les-Pins.

Båtturisten.

Det finns visst sådana som åker andra slags farkoster än granngula glasbottenbåtar för att komma ut på böljan den blå.

Hôtel du Cap-Eden-Roc, ett hotell där mängder med filmstjärnor har vistats. Rummen lär inte vara i billigaste laget.

Badhytterna vid Eden Roc, dagshyran är 750 euro. Den orange villan tillhör Jordaniens drottning.

Och om jag förstod rätt tillhör de små blå och rosa parasollen paparazzi dom ligger och vaktar på kändisarna vid Eden Roc.

Detta residens är en BMW-bilhandlares.

Fyren Phare d l'Ilette.

Pointe de l'Ilette, yttersta punkten på Cap d'Antibes

Baie des Milliardaires, miljardärsbukten.

Ett paradis för miljardärer – och för snorklare (ni ser ett huvud guppa där i vattnet).

Och där fick även vi kolla in livet under vattnet. Snorkling för småbarnsfamiljer, eller vad ska vi kalla det, detta nöje att åka glasbottenbåt.

Men man såg nog inte särdeles mycket.

Amos vaknade i bärselen och fick vara med och kolla efter fiskar.

Vi såg lite fiskar, men inget som jag ens varit i närheten att artbestämma (eller få att fastna på bild).

Man hade ju kunnat se en hel del.

La Padine såg vi rätt mycket av.

Det var nog trots allt det man såg ovanför vattenytan som var det intressantare på den här turen. Guiden verkade också vara mer intresserad av att berätta vem som ägde miljonärsvillorna än att berätta om fiskstimmen. I den här villan lär svenskar hålla till.

De här trapporna leder upp till Elizabeth Taylors tidigare residens, nu ägs det av den ryska oligarken Suleyman Kerimov.

Detta rosa residens tillhör nu en läkare i Vatikanen, tidigare har det varit en Heineken-ägares. Jag var förvånad hur nära vi åkte, vi var verkligen inte många meter från bryggan.

Nu är jag inte helt hundra på att jag fick alla hus och innehavare kombinerade med rätt bild, så om ni ska hälsa på någon av miljardärerna är det säkert bäst att ni ber er kapten kolla upp adressen närmare och inte lita blint på mina bilder och beskrivningar.

Amos var på gott humör. Och bra var det, för resten av familjen verkade inte riktigt förstå varför jag tyckte att vi skulle ut och åka båt.

Fiskodlingar med sea bass (havsabborre).

Resans godaste glass hittills, vit choklad, kaffe och Spéculoos. Det sista var en helt ny smak för mig. Smakade kanel och lite pepparkaka – som gjort för mig.

Lite lekpark igen. Vi lämnade ena vagnen hemma på Hannes egen begäran och han promenerade en hel del under dagen.

Namnet på det här bageriet var en ordlek i min smak.

Sen gick vi till fotostudion för att kolla in bilderna fotografen tog på förmiddagen. Och nu går jag runt och funderar om vi också borde låta Amos bli fotograferad av proffs.

 

 

Annonser

3 thoughts on “Miljardärsbukten med mera

    • Vi har hittills inte alls gjort några fotograferingar på barnen. Hade i nåt skede tänkt låta ta syskonbilder då Amos var mini, men det blev inte av. Det här var lämpligt spontant och oplanerat för mig, att fotografen kommer till parken. Som mannen sade: vi får väl vänta till nästa resa för att få Amos fotad. Jag har ju iåfs annars också en halv miljon egna bilder på kidsen, men det är ju inte riktigt samma sak som då det är proffs bakom kameran.

      • P har också fotat W helt jättemassor men proffs är nog proffs och bilderna helt superfina. Till och med jag som aldrig är bra på bild är bra på familjeporträttet. Så vi gör nog om det senast då A blir ett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s