Elva månader (och några dagar)

Nånstans här mellan varven blev han elva månader, vår lilla baby. Nu tänker jag inte räkna månader mer – när någon frågar är han snart ett, och sen ett och sen lite mer än ett. (Att som i England hålla reda på femton månader och sjutton månader är inte min grej.)

En av favoritsysslorna just nu är att peka på lampan och säga Dääää.

Mam-mam-mam säger han och ibland dä-dä-dää som kanske betyder pappa. Hannes har han däremot inget namn för ännu, åtminstone inget som jag urskiljt. Han pratar och pladdrar en hel massa annat också, men inget som jag förstår.

Att träna på att gå har också blivit riktigt kul den senaste veckan. Det var som om han mittiallt fattade att han ju faktiskt kan gå själv då man håller i hans händer, tidigare har han helst bara satt sig ner då vi testat. Han går också gärna längs möbler eller med gåvagnen. Och så kan han krypa runt för sig själv i en evighet och köra med en bil eller en traktor – helst något som har ljud. Gillar att tömma alla lådor och korgar han får syn på och kommer sättande med fart då han hör att dammsugaren startar eller någon öppnar diskmaskinen.

Skiner upp då man sjunger för honom eller då han hör musik, och är överlag gladlynt för det mesta. Glupsk och matglad är han fortfarande. Det mesta han blir serverad sjunker ner – banan, avokado, yoghurt och grynost är de största favoriterna. Ammar flera gånger om dagen, och de senaste veckorna igen också på natten (flunssa?, tänder? ny obekant plats? för liten portion kvällsgröt?) – men det ska vi jobba bort.

Han är en lillebror som fortfarande mest söndrar och förstör storebrors lekar, men som allt mer också börjar bjuda på leksällskap. Bästa sämjan har bröderna vid matbordet då de sitter och trummar i takt. (Tills storebror säger: Aaamos, jag tycker inte ALLS om det där ljudet.)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s