Vi vabbade vidare

Senaste vecka var inte precis den mest harmoniska hittills. Jag vet inte hur det är för andra, men för mig tar det otroligt på krafterna (och humöret, framför allt humöret) att vara hemma med sjuka barn. Blir så oerhört rastlös och frustrerad av att sitta instängd några dagar. Då trivs jag egentligen riktigt bra hemma, men vetskapen om att man inte kan gå ut är knäckande. Och då handlade det i detta fall bara om vanlig förkylning, som ju inte ens räcker så länge. Det var den ena sjukan – den andra, som är minst lika illa, är svartsjukan. Och den tycks vara långvarig.

Jag vet ju hur det är. Man måste själv ligga lite före hela tiden. Föreslå att göra något tillsammans då man märker att det annars kommer att braka loss snart. Inte låta någon bli för hungrig eller trött. Vara på sin vakt, och agera – inte bara vänta och se. Det gäller både trotsen och svartsjukan. Så lätt, men ändå så svårt. Särskilt svårt då man själv går runt och är lite sur och butter och undrar när febern ska sjunka eller när den ska komma tillbaka och om man ska ge medicin och om man borde boka läkare och om vi månne kan vara ute igen i morgon.

Försökte intala mig själv att det är mysigt med oceaner av tid att göra innesaker. Och visst fanns det väl mysiga stunder där mellan utbrotten.

Vi pysslade. Att klippa och stämpla och rita med tuscher är favoriterna nu.

Att baka är också pop. Här fixar Hannes kexsmulor …

… för Runebergstårtan.

Det kom en fredag då det äntligen var lite blå himmel. Och vi var ute.

Det var lekisdag igen. Och det var crossnature.

Och det fanns Runebergskaka. Men ändå kändes veckan omåttligt lång.

Inte ens lite söndagssol lyste upp tillräckligt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s