Back in business

En mycket glad och förväntansfull storebror trampade iväg till lekis.

En lillebror som var femte minut frågade efter storebror (Sasa? Sasa?) hängde på stranden. På förmiddagen utan storebror, på eftermiddagen med storebror.

En orutinerad lattemamma, men vid det här laget rätt rutinerad roadare.

Och så några spridda tankar från dagen som var den första vardagen på länge.

1. Mattby är riktigt riktigt bra då det är strandväder. Riktigt bra. Sex timmar lek på stranden är väldigt angenämt. Sex timmar lek i parker – not so much.

2. Jag uppskattar storligen det spontana sällskapet av andra lekisfamiljer. Vi råkade på en familj på stranden på förmiddagen, råkade ta samma strandpromenad som en annan mamma på omvägen till lekis, och hängde på stranden igen med den första familjen hela eftermiddagen. Det oplanerade umgänget är så enkelt och givande – för både vuxna och barn.

3. Amos har antagligen åkt mer vaken i vagn idag än han gjorde totalt under de två månaderna vi var i Koddböle. Intressant hur annorlunda vi rör oss här. Jag hade dessutom fullständigt glömt bort vilken mängd grejer vi släpar runt på.

4. Vi var den första barnfamiljen på stranden, jag och Amos, då vi kom strax före tio. Då hade vi redan hunnit med alla morgonrutiner, följt Hannes till lekis och pratat en stund med ledarna och några föräldrar, lekt på gården, kommit in och packat ihop strandgrejerna och traskat till stranden. Plus att jag hade kollat klockan sjuhundra gånger, för tiden smög fram. Skulle inte tro att det är samma gäng som veckan innan vid den tiden sprang runt på gården i pyamas och smuttade cappuccino på brunnslock medan tiden bara flög fram.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s