Långhelgslivet

Jag gillar upplägget med långhelger på landet. Igen en gång kom vi till Åkers på torsdagen, men den här gången bara jag och killarna. På många sätt skönt med långhelg. Det är nog bara så att livet är lugnare och friare här. Men visst finns det nackdelar också med att vara fyra dagar i ena hemmet och tre dagar i andra hemmet, och fortsätta denna rotation vecka efter vecka. Packandet till exempel. Men nu har jag rationaliserat bort uppackandet av vissa väskor, så det minskar på packningsbestyren. Veckohandlandet blir också knepigt. Vi har inte storhandlat en enda gång sedan vi kom till Esbo efter sommaren, vi som ändå annars brukat veckohandla och däremellan fylla på med mjölk och bröd från närbutiken. Handelslistan på bulkvaror är en meter lång och jag är utled på utbudet av bröd och frukt i vår Siwa, men så långt som till att veckohandla har jag inte kommit. Variationen i matlagningen är därför också obefintlig.

Barnen då, vad tycker de? Igår eftermiddags i bilen grät och skrek Hannes ”Jag vill tillbaka till Esbo, vi ska svänga oooooom.” (Lekis har leksaksdag på fredagar och det var största orsaken till hans Mattbylängtan.) Idag vid kvällsmaten frågade han ”Varför bor vi inte alltid här i Åkers?”. Så ja, det är inte så lätt att veta vad han tycker, annat än att allt har sina sidor. Och Amos uttrycker sig inte så nyanserat ännu, så det är ännu svårare att veta vad han tänker. Men när vi säger att vi ska till Åkers säger han ”Jeeee” och när vi säger att vi ska till Esbo säger han ”Jeeee”. Omväxling förnöjer.

 

Annonser

4 thoughts on “Långhelgslivet

    • Visserligen! Tyvärr har vi inte sådana friheter i vår boendebudget att stort hus med stor egen gård på trevlig, lugn och naturskön plats med bra service och snabba kollektivtrafikförbindelser in till Helsingfors centrum skulle vara ett realistiskt alternativ i det här läget. Tyvärr.

        • Finns nog många fina platser i Esbo som ger om inte allt så det mesta. Och i alla olika prisklasser. Naturen är förvånansvärt nära i Esbo. Det är bara några få av adresserna i Esbo, typ Hagalund, Alberga, Mattby, Esbo centrum som är stadsaktiga och några kilometer från oss kan man redan stå mitt på en åker:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s